top of page

Bezoek

Kwekerij de Zuidplas

Sinds 1979 is de Zuidplas een kweker van grootbloemige gerbera’s. Een echt familiebedrijf waar op 6 hectare, duurzame gerbera’s worden gekweekt waarbij kwaliteit en service boven aanstaan. Alleen de beste gerbera’s verlaten de kas. Wat betekent dat elke gerbera minimaal 2 weken, op zichzelf overeind blijft in de felste kleuren en met de meest bijzondere vormen.
 

summitgerbera-kwekerijdezuidplas-20240417_048.jpg

Van Hasseltweg 24
2751 GZ  Moerkapelle

summitgerbera-kwekerijdezuidplas-20240417_012.jpg

Rik Paul

Teelt & Energie
 

Rik begon als bedrijfsleider en is tegenwoordig onderdeel van de directie. Hij is verantwoordelijk voor de teelt van het brede scala aan gerbera’s op een energiezuinige manier. Zo houdt kwekerij de Zuidplas zijn footprint zo laag mogelijk!
 

Juriaan Weerheim

Korte termijn projecten

Samen pakken we verbetermogelijkheden aan. Iets waar Juriaan in de 16 jaar bij het bedrijf zeer gedreven in is geworden. Optimaliseren en implementeren van nieuwe technieken gaat niet van de één op de andere dag. Keuzes worden hierin zorgvuldig gemaakt. Alles om de kwaliteit van de gerbera’s te waarborgen.

summitgerbera-kwekerijdezuidplas-20240417_005.jpg
summitgerbera-kwekerijdezuidplas-20240417_017.jpg

Leen Weerheim

Retail & Lange termijn projecten
 

Leen is 24 jaar werkzaam in het familiebedrijf van zijn grootvader. De focus ligt voor hem op retail en lange termijn orders. Elke dag een lach op het gezicht van klanten is het doel!
 

Assortiment

Meer informatie

over Kwekerij de Zuidplas?

bottom of page