top of page

Over

Summit Gerbera

De beste gerbera’s ontstaan uit een goede samenwerking tussen kwekers. Dat geldt voor gerberakwekers binnen Summit Gerbera. Iedere kweker heeft zijn eigen specialiteit in het kweken van gerberas en in bedrijfsvoering. Samen luisteren naar de wensen van onze afnemers. We delen graag onze kennis met betrekking tot duurzaamheid, teelt en verpakkingen. Dit is belangrijk om de top te bereiken.

summitgerbera-sales-20240417_038.jpg

De beste gerbera’s

ontstaan uit samenwerkingen

Dankzij Summit Gerbera is het mogelijk om als inkoper binnen de retail of groothandel op één platform alle gerbera soorten en hoeveelheden te bestellen. Zo hebben wij de beste germini’s, maar ook bolvormige, grootbloemige en spider gerbera’s. Dankzij de samenwerkingen tussen de verschillende kwekerijen is geen aanvraag te gek en bent u verzekerd van de beste gerbera’s en een breed assortiment.

 

Elke kwekerij bij Summit Gerbera staat bekend om zijn hoogwaardige bloemen, betrouwbaarheid en klantgerichtheid. Onze kwekers zijn makkelijk in de omgang en doen geen concessies als het op kwaliteit aankomt. Iets waar we trots op zijn!

Duurzaamheid en ontwikkeling

Duurzaamheid en ontwikkeling bij Summit Gerbera

Dankzij de samenwerking tussen de kwekers van Summit Gerbera blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor duurzaamheid en techniek. Zo zijn er verschillende automatiseringen in de verwerkingsruimte gerealiseerd, waardoor wij onze orders zo goed en efficiënt mogelijk doen voor de klanten.

Daarnaast hebben alle kwekers volop geïnvesteerd om bij te zijn - en voor te lopen waar mogelijk- op het gebied van duurzaamheid. Zo gaan we zuinig om met grondstoffen en energie en kunnen we toch ruim twintig keer zoveel bloemen kweken! De Summit kwekers hebben ook allemaal een Sedex en MPS-certificering. Hierdoor verduurzamen we meetbaar en blijven we gemotiveerd om dit dagelijks te integreren in de werkzaamheden

summitgerbera-koolhaasnatuurlijk-20240417_021.jpg

Duurzame initiatieven

in de gerbera teelt

Nauwkeurig

geklimatiseerd

Alle systemen in de kas zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Van warmte tot luchtvochtigheid, licht, water en voeding. Zo besparen we energie en water en behouden we de kleurrijke, kwaliteit gerbera.

Natuurlijke

vijanden

Biologische beheersing is een belangrijke duurzaamheidsinspanning. Dankzij het inzetten van natuurlijke vijanden kan het gebruik van chemische middelen tot het minimum beperkt worden. Goede insecten worden binnengelaten in de kassen en dankzij insectengaas houden we de “slechte” insecten voor de gerbera zoveel mogelijk buiten.
 

Hergebruik

regenwater

De kwekers springen uiterst zorgvuldig om met het geven van water. Zo wordt gebruik gemaakt van regenwater om te bewateren. Het retourwater wordt opgevangen in een vuilwatersilo en ontsmet. De overgebleven meststoffen worden weer aan de planten gegeven.

Zonnepanelen

Door het klimaat in de kas nauwkeurig af te stellen, verbruiken we zo min mogelijk energie. Toch is er een bepaalde basis nodig. Op veel van de kwekerijen van Summit wordt dan ook energie opgewerkt via zonnepanelen. Bij goed weer kunnen sommige kwekerijen zelfs alle energie die ze nodig hebben zelf opwekken! Daarnaast wordt het overschot uiteraard teruggevoerd naar het elektriciteitsnet.
 

LED-verlichting

LED-verlichting is bij alle kwekers van Summit te vinden. Deze is voornamelijk in de winterperiode nodig. De gerbera is namelijk een “korte dag plant”; knoppen groeien in het donker, bloemen groeien in het licht. De overstap naar LED heeft er voor gezorgd dat het stroomverbruik met zo’n 30% gedaald is.
 

Actieve

ontvochtiging

Dankzij ontvochtingssystemen zoals DryGair kan de luchtvochtigheid van binnenuit gereguleerd worden. Ontvochtigingssystemen halen het overtollige vocht uit de lucht en blaast droge, warme lucht in de kas. Deze systemen zorgen voor zo’n 30% tot 50% energiebesparing bij de kwekers van Summit Gerbera.

Verkopers
summitgerbera-sales-20240417_030.jpg

Koos Noordzij

Accountmanager groothandel

Met zijn roots in de tuinbouw, was het voor Koos geen vreemde keuze om in 2022 de keuze te maken om naar Summit Gerbera te gaan. Werken in de tuinbouwsector is uitdagend en gevarieerd. Daarnaast spreekt het persoonlijke contact Koos erg aan, zowel met de groothandelaren als de kwekers. Zo spreek je een variëteit aan mensen.


Favoriete Gerbera: Dino en Cafe
 

Ruud Alsemgeest

Accountmanager retail

Het werken voor Summit Gerbera is nooit saai. Ruud heeft contact met alle inkopers over onder andere de aantallen, soorten en data voor het leveren van de gerbera’s. Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan de vijf gedreven kwekers. Het is een dynamische en uitdagende rol, waarbij de tevredenheid van zowel de klant als de kweker vooropstaat.
 

summitgerbera-sales-20240417_016.jpg
summitgerbera-sales-20240417_001.jpg

Pieter Ooms

Verkoop
 

Sinds medio 2023 helpt Pieter intern op de afdeling verkoop bij Summit Gerbera. De werkzaamheden zijn altijd afwisselend en je spreekt continue andere mensen en afdelingen. Binnenkort zal Pieter ook zijn eigen klanten gaan behartigen!


Favoriete gerbera: Catwalk, vanwege zijn warme en sprekende kleur!
 

Samenwerken met

Summit Gerbera?

bottom of page