top of page

Een Bloeiende Erfenis van DuurzaamheidIn 2004 legde André de eerste steen voor Villa Gerbera, een bloeiend familiebedrijf met diepe wortels in de wereld van bloemenkweek. De kiem van deze onderneming werd geplant toen hij in 1988 de fresiakwekerij van zijn vader overnam. Vandaag de dag wordt de erfenis voortgezet door zijn zoons, Dean en Mike, die met toewijding en passie de fakkel van duurzaamheid hoog houden.

Een Focus op Kwaliteit en Duurzaamheid Bij Villa Gerbera draait alles om het telen van een kwalitatief hoogstaand product op een duurzame manier. In plaats van zich te verspreiden over diverse bloemen, heeft het bedrijf bewust gekozen voor specialisatie in de grootbloemige gerbera. Dit stelt hen in staat om met laserfocus te werken aan het leveren van de beste kwaliteit aan hun klanten.

Water en Energie, Niets Gaat Verloren Een van de meest indrukwekkende aspecten van Villa Gerbera is hun toewijding aan duurzaam watergebruik. Elk druppeltje water dat in het proces wordt gebruikt, krijgt een tweede leven binnen het bedrijf. Maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf wekt zelf energie op en benut alle daarbij vrijkomende bronnen, waaronder CO2, warmte, en elektriciteit. Hierdoor gaat er niets verloren; Villa Gerbera is een gesloten systeem dat elk element benut.

De Planten als Zonnepanelen Een uniek kenmerk van Villa Gerbera is de symbiotische relatie tussen de planten en duurzame energieproductie. Naast het opwekken van hun eigen CO2, ontvangt het bedrijf ook de CO2-uitstoot van de Rotterdamse industrie in hun kas. De gerberaplanten fungeren als de zonnepanelen van het bedrijf, waarbij ze deze CO2 omzetten in zuurstof. Het is een harmonieuze dans van ecologische verantwoordelijkheid en bloeiende natuur.

Een Groene Toekomst in Bloei Bij Villa Gerbera is duurzaamheid geen trend; het is de kern van hun bestaan. De focus op specialisatie, het sluiten van kringlopen en het omarmen van hernieuwbare energiebronnen creëren niet alleen een hoogwaardig product, maar dragen ook bij aan een groenere toekomst.

Stap binnen in Villa Gerbera, waar elke bloem een verhaal vertelt van toewijding aan kwaliteit en een duurzaam leven. Hier bloeit niet alleen de gerbera, maar ook de belofte van een betere wereld.


댓글


bottom of page